Betlehem építéshez várunk segítő kezeket

Kedves testvérek!

November 27-én vasárnap advent első vasárnapja, és elkezdődik a 2022-es adventi időszak.
Advent és karácsony egyik jelképe a Betlehem. A betlehemállítás lényege az egykori események átélése, ami hozzásegíti az embereket, hogy saját szívükben is elkészítsék a jászolt, amelybe minden karácsonykor beleszülethet az isteni kisded, aki hajléktalanul, nincstelenül jött a világra, magára véve minden emberi fájdalmat, nélkülözést, vagyis eggyé lett velünk e szent éjszakán.

Nálunk Csömörön is Betlehem építéshez várunk segítőket. Találkozás nov. 26-án, szombaton délelőtt 9:00 órakor a sekrestyénél.

Tudtad?

Az első Betlehem felállítója Szent Ferenc volt

Az itáliai Greccióban Ferenc 1223-ban arra kérte egy barátját, hogy rendezzen be egy barlangot, készítsen jászolt, hozzon szalmát, szamarat és ökröt, és értesítse a pásztorokat, így alkalmi színészekkel felelevenítették a szent éjszaka eseményeit.

A messze földről érkező zarándokok egyike Ferenc gyönyörű beszéde után azt észlelte, hogy a jászolba fektetett baba megelevenedik, az istengyermek valóban ott van az imádkozó sokaság között. A betlehemállítás szokása azóta világszerte részévé vált a templomok és a közterek karácsonyi programjainak.

A ferences templomokban ma is különösen szépek a szentestére felállított betlehemek. Országosan is kiemelkedő a pécsi ferences templom betleheme, melynek több tucat életnagyságú figuráját ferences szerzetesek faragták több mint száz éve. 

Forrás: magyarkurir.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Megszakítás