Csömöri Szent Rita Karitász Közösség beszámolója 2022 I.negyedév

„Jézus köztünk él” mottó jegyében dolgozik nap mint nap közel 30 fő csömöri karitász önkéntes helyi, támogatott családok, egyedülálló idősek megsegítésén. Jelenleg 132 csömöri lakosnak nyújtunk karitatív támogatást. 2021-es évben – a világjárvány ellenére – Istennek hála nagyon sokrétű támogatást tudtunk biztosítani, köszönhetően a jólelkű adományozók nagylelkűségének. 2022 első négy hónapjában az alábbi tevékenységeket tudtuk megvalósítani:

ÉLELMISZERADOMÁNY

  • A Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából 2022 első négy hónapjában eddig 2 alkalommal, 710.503 Ft összértékben osztottunk tartós élelmiszert;
  • Húsvét szent ünnepe előtt a csömöri Coop, illetve Príma áruházakban, valamint a katolikus templomban gyűjtöttünk, és hála a kedves adományozóknak, 560 kg húsvéti élelmiszer csomagot tudtunk Nagyhéten a rászorulók részére kiosztani;
  • Egy helyi termelő felajánlásából idén is több száz tojást kaptunk, valamint saját forrásból 50 pár füstölt kolbászt is vettünk, mely szintén a húsvéti csomag részét képezte.

TŰZIFAOSZTÁS

  • A téli időszakban közel 100 mázsa tűzifát fizettünk és szállítattunk ki egy nagylelkű adományozó jóvoltából azon helyi lakosok részére, akiknél nincsen bevezetve a gáz, fával fűtenek, így biztosítva számukra a hideg időben az otthon melegét;

RUHAADOMÁNY

  • Folyamatos tevékenység a – jellemzően – gyermekruhák átadása a támogatott nagycsaládosok részére;

GYERMEKTÁMOGATÁS

  • A Magyar Nemzeti Cirkusz és a Váci Egyházmegyei Karitász jóvoltából 40 fő csömöri támogatott, illetve önkéntes vett részt Richter Józsefék csodálatos premier előtti cirkusz előadásán márciusban. Jó volt egy rövid időre elfelejteni a világban zajló szörnyűségeket, jókat nevetni, és vörösre tapsolni a kezünket a színvonalas produkciók láttán.

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

  • A Váci Egyházmegyei Karitász jóvoltából Béres csepp adományt tudtunk idős rászorulók részére átadni április hónapban;
  • Folyamatos a Csömöri Szíve kupak gyűjtése, melyből származó bevétel az üzemeltetőknek hála karitatív tevékenységünk költségeit fedezi. Köszönjük nekik a nagylelkű támogatást!

RENDEZVÉNYEK

  • A Hájastészta és Fánksütő versenyen csoportunk idén is részt vett, és bár lecsúsztunk a képzeletbeli dobogóról, megmérettettük magunkat, és öregbítettük csoportunk jó hírnevét.

Bárki – felekezettől, életkortól, nemtől – függetlenül, aki úgy érzi, hogy szeretne segíteni alkalmanként vagy rendszeres jelleggel a csömöri hátrányos helyzetű családoknak, az jelentkezzen valamelyik elérhetőségünkön.
A korona vírus miatti helyzetben anyagi forrásunk jelentősen megcsappant, minden támogatásra szükségünk lenne, kérjük, aki teheti támogassa munkánkat. Köszönjük.

Bankszámla szám:
Csömöri Római Katolikus Egyházközségért Alapítvány
65100242-11405870 bankszámlaszámán. Közlemény: karitász,
Honlap: www.csomorplebania.andocsi.hu/közösségek
Facebook: Csömöri Szent Rita Karitász Közösség
Szívből köszönjük önkénteseinknek az áldozatos munkát, a kedves felajánlóknak pedig a nagylelkű támogatásokat!

Szent Rita Karitász beszámoló 2022 1.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Megszakítás