Rózsafüzér Koszorú

 

A csömöri rózsafűzér társulat tagjai vállalják, hogy naponta egy tized rózsafűzért elmondanak saját szándékaikon kívül a pápa és a Szűzanya szándékára. Hogy ki melyik rózsafűzértitkot mondja, Oláh Mariann tartja számon, és a hónap első vasárnapján mindenkinek egy-egy emlékeztető szentképet ad, amely az aktuálisan neki szóló titkot ábrázolja.
A közösség minden hónap 1. vasárnapja előtti szombaton 18 órakor a plébánián találkozik titokosztásra és közösségi beszélgetésre, ahova bárkit szeretettel várnak, aki csatlakozni szeretne.

Mi a rózsafűzér? (Szócikk a Magyar Katolikus Lexikonból)
A rózsafűzér Egyházunk 800 éves kincse, Szent Domonkosnak adta a Szent Szűz, mint hathatós lelki “fegyvert”. Tartalma: hitvallás (Hiszekegy), az Úr imája (Miatyánk), a Szentháromság dicsőítése (Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek…), és Szűz Mária, Jézus Krisztus édesanyja közbenjárásának kérése. Az ima közben Jézus és Mária életének titkain elmélkedünk. A Szűzanya a fatimai jelenések alkalmával kérte a mindennapi rózsafűzér imádkozását a bűnösök megtéréséért.